Leaseregeling voor uw medewerkers

Als werkgever is het belangrijk om de vitaliteit van uw werknemers te bevorderen. Er zijn talloze redenen om het gebruik van fietsen te stimuleren. Door vaker te fietsen, verbeteren werknemers hun gezondheid en dragen ze bij aan een schonere leefomgeving. Met een leasefiets, zowel via de zaak als privé, geeft uw werknemers een fiscaalvriendelijke stimulans.

Nieuwe fietsregeling

De nieuwe leasefietsregeling, die vanaf 1 januari 2020 van kracht is, valt buiten de Werkkostenregeling (WKR). Voor het privégebruik van een leasefiets geldt een vaste bijtelling van 7% van de consumentenadviesprijs. Het feit dat de WKR-grenzen en het risico van naheffingen geen rol spelen, maakt het voor veel werkgevers aantrekkelijker om een leasefiets ter beschikking te stellen.

Kies ervoor om uw werknemers te ondersteunen met een leasefiets en moedig een gezonde en milieuvriendelijke levensstijl aan. Ontdek de voordelen van de nieuwe leasefietsregeling en bied uw werknemers een duwtje in de rug op weg naar vitaliteit.

Hoe werkt de zakelijke leasefietsregeling?

Er zijn, bij het overgaan tot een leasefietsregeling voor medewerkers drie scenario’s mogelijk 

1

De werkgever faciliteert

De werknemer betaalt zijn eigen leasekosten. Geen kosten voor u als werkgever.

2

De werkgever investeert

Als werkgever investeert u elke maand het volledige leasebedrag.

3

Een gedeelde investering

U als werkgever en uw werknemers investeren allebei.

Voordelen voor werkgever

Kosteloos faciliteren

Door de fietsregeling als werkgever te faciliteren, profiteren werknemers van een fiscaal voordeel tot 35%. Het kost jou als werkgever niets. Optioneel kan je ervoor kiezen om een bijdrage te doen of de leasekosten volledig op je te nemen.

Buiten de WKR

De leasefiets valt buiten de werkkostenregeling (WKR), omdat er geen directe eigendomsoverdracht plaatsvindt. De fiets wordt ter beschikking gesteld, in plaats van verstrekt aan de werknemer. Ook de bijdrage van de werkgever valt buiten de WKR.

Ziekteverzuim verlagen

Fietsen houdt werknemers gezond en verlaagt het ziekteverzuim tot 25%. 70% van de werknemers met een leasefiets fietst vaker en verder. 6 op de 10 geeft aan zich fitter te voelen.

Gewilde arbeidsvoorwaarden

1 op de 2 werknemers heeft interesse in een fiets van de zaak. De fiets is de meest gevraagde secundaire arbeidsvoorwaarde in Nederland!

Minimale administratie

Wij bieden een volledig digitaal en geautomatiseerd platform dat eenvoudig is te integreren met jouw salarisadministratie. Binnen 24 uur na aanmelden zitten jouw werknemers op de fiets.

De voordelen voor werknemers

Bruto-netto

De werknemer betaalt de leasefiets door (een deel van) het leasebedrag met brutoloon uit te ruilen. Wij hebben documenten beschikbaar om dit vast te leggen.

Reiskostenvergoeding

De onbelaste kilometervergoeding kan uitgekeerd worden in combinatie met de leasefiets. Voor de afgelegde woon-werkkilometers met de leasefiets heeft de werknemer géén recht op de onbelaste kilometervergoeding.

Financieel aantrekkelijk

Voor werknemers is een fiets zakelijk leasen 25% tot 80% goedkoper dan privé kopen. Het leasebedrag wordt maandelijks ingehouden op het brutoloon. Als werkgever betaalt u tijdens de leaseperiode minder sociale lasten, dit komt neer op 15-20% van het leasebedrag.

Priv├ęgebruik

Er is geen wettelijk minimum voor woon-werkverkeer. Het is mogelijk om de fiets alleen privé te gebruiken. Om deze reden wordt er wel 7% bijtelling gerekend voor de werknemer.

Bekijk het aanbod leasefietsen

Bekijk het aanbod leasefietsen

Het totale assortiment e-bikes vind u in het Experience Center van Dekkers Tweewielers. De beste merken staan klaar om getest te worden. De verkoopspecialisten inventariseren tijdens een adviesgesprek de specifieke wensen om zo de juiste fiets te vinden.

Voor het beste advies, maak een afspraak met een van onze zakelijke specialisten.

Contact opnemen

Zakelijke mobiliteit met een lach!
© 2024 - Dekkers Business Bikes
Created by LR Internet